Een paar weken geleden alweer vroeg mijn moeder of ik met haar mee wilde naar het Tropenmuseum vanwege een tentoonstelling  die er te zien was over ‘The Sixties’. Een hele interessante tentoonstelling over muziek, mode, fotografie en belangrijke historische gebeurtenissen in en uit de jaren 60. Helaas was deze tentoonstelling maar tot  en met 13 maart te zien, maar het museum heeft vaak wisselende tentoonstellingen die zeker de moeite waard. Zo hebben ze nog tot en met 8 mei de tentoonstelling over seksuele diversiteit in China: ‘Secret Love’.  Dit is een kunsttentoonstelling over het taboe rond lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Waar ik zelf heel benieuwd naar ben is de tentoonstelling ‘Rhythm & Roots’ die vanaf 13 mei te zien is in het tropenmuseum. Deze tentoonstelling gaat over muziek waarvan de roots in Afrika liggen; van blues tot hiphop. Muziekfragmenten, persoonlijke verhalen en veel instrumenten vertellen je hoe deze muziekgenres zich ontwikkeld hebben door de tijd heen. Om maar wat te spoilen; de gitaar van Jimi Hendrix, het leren motorjack van Elvis en de cape van James Brown zullen in de tentoonstelling te zien zijn.

Naast tijdelijke tentoonstellingen heeft het museum ook een schitterende vaste tentoonstelling die je tijdens je bezoek echt niet over kan slaan. De tentoonstelling neemt je mee naar Afrika, Latijns-Amerika  en de Cariben, het voormalige Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea, India, West-Azië, Noord-Afrika  en het Zuid-Oost Azië van nu. Een hele mond vol dus, maar de tentoonstelling is prachtig opgezet. Je waant je compleet  in de verschillende werelddelen en leert veel over  de diverse culturen. Er komen universele menselijke thema’s  aanbod zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Op deze manier laten ze je niet alleen de verschillen tussen culturen zien, maar ook de overeenkomsten. Al met al een museum waar je gerust een hele dag kan rondneuzen.  Daarbij komt dat je met je studentenkaart maar 8 euro hoeft te betalen voor een kaartje (dat is 7 euro goedkoper dan een normaal kaartje). Zeker een keer langsgaan dus!

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop