Het wordt voor de liefhebbers weer eens hoog tijd voor een fijne culturele versnapering. Dit keer staat “David Bowie is” in de spotlight, een tentoonstelling in het Groninger Museum met schilderijen, kunstzinnige kleding, Ziggy Stardust en bovenal zijn fantastische muziek. Eenmaal aangekomen krijg je een koptelefoon aangereikt die door middel van jouw locatie zelf kan bepalen welke muziek er moet worden afgespeeld, waarna het tijd is om te beginnen met een wandeling door het brein van Bowie. Vanaf zijn jeugd loop je verder door tot zijn eerste doorbraak met prachtige beelden, waarna je terecht komt in een hal met kostuums, schilderijen en decorontwerpen, want  ja, Bowie was niet alleen een muzikant, maar ook een kunstenaar. Je vliegt door de verschillende tijdperken heen en voor je het weet kom je aan in de grote hal, waar enorme beeldschermen en geluidsboxen staan. Voor even waan je je in de jaren ’80 bij een concert van Bowie en is het plaatje helemaal compleet. Het is een prachtig eerbetoon aan de geweldige Bowie. Een echte aanrader dus!

De tentoonstelling staat er nog tot en met 10 april, dus wees er snel bij! Een tip: vergeet niet van te voren te reserveren. Het zou jammer zijn als je helemaal in het verre Groningen aankomt, waarna je te horen krijgt dat je er niet in kunt zonder reservering…

 

david bowie

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop