De maanden januari en februari zijn altijd weer lang, koud en ongezellig zo vlak na kerst en oud en nieuw. Toch worden er ook in deze tijd natuurlijk genoeg leuke culturele evenementen georganiseerd in en rond Utrecht!

Voor wat inspiratie zetten we er even een paar voor je op een rijtje:

-Tentoonstelling: Donderdag 14 januari – Zondag 14 februari Zicht op Utrecht

‘De kunstenaars van Ateliers De Wijde Doelen exposeren keramiek en tekeningen in de Domkerk. De ateliers, onderdeel van Reinaerde, bieden werkruimte voor kunstenaars met een beperking. Ateliers De Wijde Doelen staat bekend om haar bijzondere kunstprojecten zoals het tekenen op locaties in Utrecht. Bij deze projecten wordt zoveel mogelijk samenwerking gezocht met andere organisaties in de stad.’ (Uitagenda Utrecht)

-Voor liefhebbers van klassieke muziek wordt er op zaterdag 30 januari een Bachdag georganiseerd in Tivoli Vredenburg.

Dit is alweer de zesde editie van het evenement en biedt de mooiste muziek van Bach, gespeeld door de beste musici van het moment. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 14,50 (Tivolivredenburg.nl)

-Dagelijks t/m 14 februari: Tentoonstelling kunstlicht

‘Kunstliefde presenteert de tentoonstelling kunstlicht waarbij het licht het kunstwerk is. Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers.’ (kunstliefde.nl)                                                                                                          Ideaal om deze donkere dagen een stukje lichter te maken!

 

Genoeg te doen dus! En dit is nog maar een greep uit vele leuke evenementen. Dus doe je winterjas en handschoenen aan, muts op en trakteer jezelf op een cultureel uitje. Dat is toch wel verdiend na al die tentamens en deadlines! 😉

 

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop