Wie droomt van een leven vol haute couture, villa’s en snelle auto’s is bij een studie geesteswetenschappen helaas aan het verkeerde adres. Dat betekent echter niet dat de studies niet relevant zijn. Sterker nog, zonder taalkundigen of communicatie-experts zou de wereld een stuk chaotischer zijn en zonder cultuurcritici een stuk saaier. Wel is het belangrijk om je tijdens je studie te onderscheiden van de rest. Een bachelorsdiploma staat natuurlijk prachtig op je CV, maar wat je naast je studie doet maakt je toch net even unieker dan je medestudenten. Er zijn gelukkig meer dan genoeg manieren om je CV op te fleuren: commissies, bestuursfuncties, bijbaantjes of vrijwilligerswerk.

De meiden van het nieuwe schrijfplatform SPAT (Schrijf Platform Aanstormend Talent) pakten het nog extremer aan. Céline, Lisa en Lotte, respectievelijk studenten CIW en studente TCS aan de UU, liepen al een tijd met de gedachte om werk te maken van hun passie voor journalistiek. Na een aantal koffiedates, een zomer lang brainstormen en ontelbaar veel vergaderingen was er een goede basis gevormd voor een onderneming die ambitieuze jongeren de ruimte geeft hun artikelen te publiceren. Op hun website www.spatonline.nl omschrijven de meiden hun concept als ‘een organisatie die jonge talenten met een affiniteit voor journalistiek een podium biedt om hun vaardigheden te ontwikkelen en zichzelf te profileren.’

De drie hoofdthema’s van de website zijn Media, Cultuur en Lifestyle. “Dit houdt echter niet in dat je schrijfvrijheid wordt beperkt,’’ zo zegt Lisa Dekker, PR en Communicatie: “Bij SPAT krijg je de vrijheid om over onderwerpen gerelateerd aan onze hoofdthema’s te schrijven, zolang je gebruikt maakt van een academische invalshoek. Dit is niet om mensen af te schrikken, maar om de kwaliteit van de website te waarborgen. We doen dit tenslotte allemaal voor ons portfolio en CV.”

De website is pas net online gegaan, maar heeft al meteen een vliegende start gemaakt. “Na een paar uur hadden we al 250 likes op Facebook en het aantal views op onze website schoot de dag van de lancering meteen de hoogte in!’’, zo zegt Céline van Dijke, Website Technisch en Werving.

Het nieuws van de lancering van SPAT is razendsnel verspreid op het internet en de ondernemende vriendinnen vullen ieder vrij uurtje van de dag in met werkzaamheden voor de website. Lotte van den Heuvel, Redacteuren-coördinator en Selectie, kijkt positief naar de toekomst van SPAT: “We hebben gewacht met het lanceren van de site tot we een sterk en goed ontwikkeld concept hadden neergezet. Ik denk dat deze zorgvuldige voorbereiding essentieel is geweest voor onze succesvolle start. In de toekomst willen we graag uitbreiden met beeldmateriaal in onder andere de vorm van interviews en interessante reportages. Voorlopig richten we ons eerst nog puur op het publiceren van artikelen, want dat is de basis van onze website.’’

De start-up SPAT is nog op zoek naar ambitieuze redacteuren die hun team willen versterken, dus mocht je interesse hebben, of wil je meer informatie, kijk dan snel op www.spatonline.nl!

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop