Bestuur 29 heeft naast koffie drinken, borrelen en roze koeken te eten nog veel meer te doen binnen en buiten Alias. Zij delen dit met jullie in hun tweewekelijkse bestuursblog. De derde blog wordt geschreven door penningmeester Leisan.

“Maar wat doen jullie nou eigenlijk als bestuur?” Deze vraag word me steeds vaker gesteld. Nu is dat ook een goede vraag en ik vind het zelfs lastig om de vraag in een notendop te beantwoorden. “Nou, het besturen van Alias, duh.” Ik denk dat die gedachte bij menig mens te binnenschiet. Maar wat dat dan precies inhoudt, het besturen van Alias, dat is iets waar ik pas deze afgelopen vier weken ben achter gekomen.

Ten eerste zie je ons bijna overal: in het hok, op de activiteiten, in de wandelgangen van de universiteit, tijdens commissievergaderingen, op DSC_4055feestjes, op de borrel en tijdens voorlichtingen (we zijn je nét niet aan het stalken). We zijn altijd wel in enige vorm te vinden bij alles wat dan ook maar iets met Alias te maken heeft. Ook wel zo logisch, als bestuur. We komen natuurlijk altijd voor de gezelligheid, maar ook als ondersteuning voor en soms onderdeel van de organisatie. Onze hulp zal niet altijd nodig zijn, want de commissies kunnen het bijna altijd wel zelf aan, dus vinden we het vooral leuk om te zien wat het eindresultaat is van alle bloed, zweet en tranen.

Naast alle gezelligheid en het genieten, zit er ook een zakelijke kant aan Alias. Als penningmeester ben ik vanzelfsprekend bezig met de financiën van Alias, net zoals elke andere penningmeester in Alias trouwens. Ik kan nu heel saai vertellen hoe ik begrotingen maak, hoe en waar ik geld vandaan tover, hoe vaak ik naar ING bel, hoe ik incasseer via Davilex (echt een hel trouwens), hoe goed mijn Excel-skills zijn (average) enzovoort, enzovoort. Maar wat ik eigenlijk vooral doe is kijken naar wat er mogelijk is voor Alias en dat doe ik natuurlijk samen met mijn bestuur. Als penningmeester, bestuur of niet, heb je de taak én de mogelijkheid om hele mooie en leuke ideeën te kunnen realiseren. Maar zo ook, om af en toe op tijd de de geldkraan dicht te draaien. Deze functie in het bestuur van Alias morgen vervullen, is voor mij een van de leukste dingen die er zijn.

Natuurlijk zijn er naast onze vaste functies, ook onze commissies die we coördineren, alle activiteiten binnen Alias én zoveel interne én externe afspraken in de week. Daarnaast moet ergens ook nog gestudeerd worden en ergens moet er ook nog normaal geleefd (lees: geslapen) worden. Volle agenda’s op en top dus, maar dat is het allemaal waard.

Nu op het eind van mijn eerste bestuursblog, heb ik nog steeds niet heel duidelijk beantwoord wat we nou als bestuur Alias doen. En om alles uit te leggen zou ik waarschijnlijk nog twee blogs vol moeten schrijven. Dat bespaar ik jullie door te zeggen dat wij ons inzetten voor Aliassers, hopelijk een goedmakertje daarvoor.

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop