WAT IS CROSS YOUR BORDERS?
Stichting Cross Your Borders is een dynamische jongerenorganisatie die meerdaagse, interactieve onderwijsprojecten over mondiale vraagstukken organiseert op meer dan 200 middelbare scholen in heel Nederland. We bieden drie projecten aan: Cross Your Borders (havo/vwo), Globaland (vmbo) en Breaking News (mbo/havo/vwo). Doel van de projecten is leerlingen bewust maken van armoede en onrecht in de wereld en ze enthousiast maken om hiertegen in actie te komen.

 

 • STAGETAKEN UNIVERSITAIRE STUDENT
  Cross Your Borders reist langs scholen in heel Nederland. Op elke school nemen we enkele dagen achterelkaar het lesprogramma over. Als stagiair(e) maak je deel uit van een enthousiast team dat de projecten op school uitvoert en de leerlingen lesgeeft. Daarnaast ben je een volwaardig teamlid binnen onze professionele organisatie. Je taken bestaan onder andere uit:
 • Jongeren lesgeven over mondiale problemen en ontwikkelingsvraagstukken, ze kennis laten maken met globalisering en ze laten zien wat wij te maken hebben met de problemen in ontwikkelingslanden.
 • De mogelijkheid om een onderzoek te doen of te werken aan een stageopdracht op academisch niveau.
 • Op ons kantoor in Nijmegen werk je binnen één van de teams die alle projecten mogelijk maken. Afhankelijk van het team waar je in zit, kun je kiezen voor werkzaamheden zoals het maken van lesmateriaal, het ontwikkelen en uitvoeren van ons sponsorbeleid, het werven van nieuwe vrijwilligers en stagiaires, het leggen van contacten met scholen, het evalueren van projecten of het opzetten van een mediacampagne.

 

 • WAAROM IS DE STAGE INTERESSANT?
  Bij Cross Your Borders sta je niet aan de zijlijn, maar ben je een belangrijk onderdeel van een gezellig en jong team. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om in overleg je eigen taken te bepalen. Zo doe je relevante werkervaring op en kun je werken aan verschillende leerdoelen die jij verder wilt ontwikkelen.
 • Je krijgt de kans je theoretische en academische kennis te gebruiken om jongeren meer te leren over ontwikkelingsvraagstukken. En je draagt zelf ook een steentje bij aan een betere wereld.
  Je leert complexe informatie zo te vertalen dat leerlingen op allerlei niveaus het begrijpen.
 • Er is veel diversiteit, elke dag is namelijk anders. Zo werk je de ene dag op kantoor aan het verbeteren van onderwijsmateriaal, geef je de andere dag les op een vmbo school in een dorpje, voer je discussies met vwo leerlingen uit de stad of begeleid je nieuwe vrijwilligers op project.
 • Je werkt binnen een professionele organisatie, waar weinig hiërarchie is en waar je samenwerkt met leeftijdsgenoten uit verschillende disciplines. Hierdoor hangt er niet alleen een informele en gezellige sfeer, maar is er ook ruimte om ervaringen uit te wisselen en veel van elkaar te leren.
 • Het is ontzettend leerzaam. Zowel op de projecten als op kantoor krijg je veel feedback en begeleiding. Omdat je veel voor de klas staat, word je zelfverzekerder en leer je voor groepen spreken. Daarnaast werk je onder andere met leerlingen, studenten, docenten en bedrijfsprofessionals. Zo leer je hoe je samenwerkt en communiceert met de meest uiteenlopende doelgroepen.

 
STAGEPERIODE
De stage kan op elk moment van het jaar starten en de stageduur kan in overleg worden bepaald.

 
WAT WORDT ER VAN JE GEVRAAGD?
We zoeken enthousiaste en initiatiefrijke stagiaires met een flexibele instelling. We werken immers door heel Nederland, waardoor je vroeg op moet en wat later thuis bent. Je moet het leuk vinden om met jongeren te werken en hen voor te lichten over de maatschappij en de wereld.

 
WIL JE MEER WETEN?
Neem dan snel contact op met Tessel Stabel via stages@crossyourborders.nl of 06-13826222.
Check ook: www.crossyourborders.nl, www.globaland.nl en www.breakingnewsproject.nl!

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
  0
  Winkelmandje
  Winkelwagen is leegTerug naar webshop