Op 5 juni vindt het Torenkamer festival plaats in VondelCS. Dit is een festival waarop 70 kunstenaars, die het afgelopen jaar een week in de Torenkamer van het radioprogramma Opium op 4 hebben gewerkt aan een kunstwerk, nogmaals samenkomen en hun gemaakte werken exposeren in en rond VondelCS.

Op dit festival zijn kunstwerken van alle disciplines te vinden. Zo zijn er schilderijen en beelden, maar ook video kunstwerken, theater en muziek. Naast de vaste expositie is er ook een augmented reality app waarin kunstwerken op je smartphone verschijnen als bijvoorbeeld op de muur of vloer wordt gericht.

Voor dit festival zijn we op zoek naar vrijwilligers die samen met ons en de kunstenaars zorgen dat dit festival een succes wordt.

Functies
– Gastvrouw/heer expositieruimte: In alle ruimtes in het gebouw hangen en staan verschillende kunstwerken. Jij krijgt samen met iemand anders een ruimte onder je verantwoordelijkheid. Je zorgt ervoor dat alles netjes blijft en daarnaast geef je bezoekers informatie over de kunstwerken. Vind je het leuk om je eigen expositieruimte onder je hoede te hebben en bezoekers informatie te geven, dan is deze functie iets voor jou!

– Informatiebaliemedewerker: Bij de ingang van het festival komen twee informatiebalies te staan waar het publiek extra informatie kan krijgen. Een van de balies richt zich op het programma, extra informatie over de kunstwerken en alles wat bezoekers willen weten over de tentoonstelling. De andere balie richt zich op de virtuele expo app en zal een plek zijn waar bezoekers al hun vragen hierover kunnen stellen. Vind je het leuk om je wat dieper in de kunstwerken of de app te verdiepen, geef je dan op voor deze functie!

– Festivalgids: Omdat er zoveel verschillende kunstwerken zijn en het gebouw zo veel verschillende ruimtes heeft zullen er veel vragen komen van bezoekers. Jij loopt rond door het gebouw en helpt mensen de weg te wijzen of geeft informatie over een kunstwerk. Geen paniek als je iets niet weet, aan het begin van het festival terrein staan informatiebalies, daar kan je de bezoeker altijd naar verwijzen.

– Virtuele expo app gids: Tijdens het festival is er ook een virtuele expo app. Deze kan worden gedownload door bezoekers waarna zij verschillende kunstwerken op verschillende plekken in en rond het gebouw kunnen zien op hun smartphone. Heb je interesse in nieuwe media en lijkt het je wat om de hele dag met een smartphone rond te lopen en mensen te verwonderen met de mogelijkheden van de app? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Het festival zal van 15:00 tot 22:00 uur duren. Na afloop breken we met z’n allen de expositieruimtes af. Je zal dus ongeveer tot 0:00 uur bezig zijn. Tussendoor heb je natuurlijk pauze om zelf even rond te kijken en iets te eten.

Wat levert het op?
Natuurlijk kun je zelf genieten van alle kunstwerken en optredens om je heen. Daarnaast krijg je van ons het te gekke festival crew T-shirt, en zorgen we de hele dag voor genoeg eten en drinken.

Opgeven
Dus, ben jij geïnteresseerd in kunst, cultuur en muziek en vind je het leuk om een dag bezig te zijn op een festival, reageer dan snel! Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen naar fere.van.diggelen@vondelcs.nl

Op donderdagmiddag 4 juni, de dag voor het festival, zullen wij een vrijwilligersbijeenkomst houden om alle ins en outs van het festival te vertellen. Graag zouden we al bij je aanmelding horen of je die dag kunt.

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop