Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat Anique van Ginneken is overleden. Anique was tot 2011 docent-onderzoeker bij de opleiding Geschiedenis van de UU. Als lid van de Werkgroep Algemene Letteren, later Taal- en cultuurstudies, verzorgde zij jarenlang de cursussen waarin studenten AL en TCS kennismaakten met de geschiedwetenschap, en met de geschiedenis van internationale betrekkingen in het bijzonder. Met haar bevlogen en betrokken begeleiding vonden honderden studenten uit AL en TCS hun weg naar historisch onderzoek. Anique was een onderwijsmens in hart en nieren. Welke student werd niet bemoedigd door haar woorden: ‘Kun je dit nog niet? Dan ga je dat in deze cursus leren’. Helder, inspirerend en ten diepste overtuigd van het vermogen van studenten om te groeien, dat was Anique van Ginneken. We zullen dierbare herinneringen aan haar blijven bewaren.

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop