Oorlog in mijn Buurt biedt je de mogelijkheid om aan je cv te bouwen, journalistieke ervaring op te doen en te publiceren.

Wie zijn wij?
Oorlog in mijn Buurt houdt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend door de verhalen van ooggetuigen door te geven aan een nieuwe generatie. Kinderen uit groep acht interviewen ouderen die tijdens de oorlog in hun buurt woonden. Studenten begeleiden de kinderen en verwerken het interview tot een verhaal dat gebruikt wordt voor het onderwijs, publicaties en presentaties. De interviews zijn bijzondere ontmoetingen die een nieuw perspectief bieden op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Oorlog in mijn Buurt heeft projecten in heel Amsterdam.

Wat bieden we aan?
We zijn op zoek naar enthousiaste journalist-begeleiders. Je begeleidt de kinderen, leidt waar nodig het gesprek en verwerkt het interview tot een artikel. Om je hierin te coachen organiseren we in samenwerking met een ervaren journalist masterclasses interviewen en schrijven. Meedoen kan al vanaf één interview.

Meer weten? Stuur een mailtje naar: sarahvankerkvoorde1@gmail.com
Of bel: 06 4224 9172

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop