Aan mij de eer om een bestuurscolumn te schrijven voor de maand maart. Je leest het goed en ja, ik weet het, het is al bijna april. Het schrijven van een column als deze schiet er namelijk best wel snel bij in. Dat is jammer, want in het kader van transparantie was de bestuurscolumn juist bedoeld om jullie een indruk te geven van het bestuursleven. Daarom wil ik in deze column dan ook vertellen wat mij, als onderwijscommissaris van onze prachtige roze stichting, bezig heeft gehouden in de afgelopen weken.

Allereerst de koffieautomaat, de afgelopen weken was dit armzalige ding meerdere malen kapot. Dit betekende dat het lastig was om alle dorstige Aliassers te voorzien van een heerlijk dampende kop koffie. Persoonlijk bespaarde mij dit denk ik zo’n half uur extra op mijn hokdag, want koffie halen duurt lang. Dat is niet erg, want voor jullie doe ik dat graag. Wat dit fenomeen wel erg maakt, is het feit dat ik nog steeds niet precies weet hoe de automaat helemaal werkt. Dit resulteert in overstromende kannen kokend water en stiekem staren in een kan, waarin na zeven keer knopjes drukken nog steeds weinig koffie zit. Als dit mijn enige bestuursfrustratie is, kan ik met een gerust hart stellen dat ik het leven als onderwijscommissaris nog altijd goed zie zitten.

Maart is een onderwijsfeestje. De open dag van 14 maart was een groot succes. Al maanden van te voren mocht ik meedenken over hoe wij deze dag tot een groot succes konden maken. Op de dag zelf gaf ik drie presentaties over Alias. Stiekem heb ik al wat potentiële nieuwe commissieleden in de zaal zien zitten. Daarnaast regel je als onderwijscommissaris studenten voor elke aangelegenheid. Ik weet dat jullie nu ‘regelen’ heel verkeerd op gaan vatten, maar ik bedoel gewoon dat ik veel studenten mail met de vraag of zij een bijdrage willen leveren aan ofwel de stagevoorlichting of meeloopdagen. Gelukkig zijn er nog altijd veel studenten bereid om mee te werken en mijn dank is groot, want zonder jullie zouden die dagen veeeeel minder interessant zijn. Mochten jullie je afvragen hoe het gaat met de voorbereidingen voor de evaluatiedag: het gaat super goed! We leggen momenteel de laatste hand aan onze enquête en ik verzoek jullie vriendelijk om hem in te vullen, want alleen met jullie input zal een onderwijsevaluatiedag nut hebben.

Ten slotte, als bestuurslid bij Alias komt het voor dat je uitgenodigd wordt bij gelegenheden waar je anders minder snel zou komen. Dit tafereel deed zich voor op 19 maart toen wij mochten borrelen met de burgemeester in het gemeentehuis. De burgemeester is een aardige man, hij was enorm onder de indruk van mijn toekomstplannen. Hoewel ik daar zelf nog niet zo heel zeker van ben, kwam het in ieder geval overtuigend over. Naast deze borrel kregen wij ook een rondleiding door het gemeentehuis.We leerden over baffels en schaamschotten. Willen jullie hier meer over weten (en dat wil je), kom langs op mijn spreekuur op maandag van 14.00 tot 15.00. Wist je dat er in het gemeentehuis een mooie galerij is met veel belangrijke historische afbeeldingen? Nu wel! De man die ons ging rondleiden was enorm enthousiast. Ik heb veel geleerd (discutabel) bijvoorbeeld over een schilderij van een toren die er niet meer staat (meer informatie bleef uit) en over een belangrijke vrouw die iets met kinderen deed (meer informatie bleef uit). Ach, leerzaam was het misschien niet, maar gezellig zeker weten.

Dikke roze knuffel,
Melanie

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop