Voor sommigen ging maandag 9 februari een droom in vervulling: het bijwonen van een live-opname van een tv-programma. De Cultuurcommissie nam je mee naar de Westergasfabriek in Amsterdam, waar de talkshow JINEK werd opgenomen. Ondanks een treinvertraging arriveerden we keurig op tijd op de plaats van bestemming. Daar moesten we helaas een tijd wachten voor we de beloofde rondleiding kregen. Een extra teleurstelling was dat de keuken dicht was, waardoor de CC geen bitterballen voor iedereen kon bestellen. We werden rondgeleid door Bert van der Veer, de regisseur van het programma. Van tevoren was ons op het hart gedrukt vooral veel vragen te stellen, dat vond hij leuk, en dat deden de Aliassers dan ook massaal: “Wat gebeurt er als Eva haar dag niet heeft? Waarom lopen die klokken nét niet gelijk? Waarom wordt er in de regiekamer naar andere programma’s gekeken?”

Al snel daarna was het tijd om plaats te nemen in de studio. Na wat heen en weer geschuif met mensen (iets met streepjesshirts of te lelijk om op tv te komen) en het uitdelen van drankjes begonnen de opnames. Allerlei gasten namen plaats op de bank van Jinek, waar ze aan een vragenvuur werden onderworpen. Eén van de oprichters van de nieuwe politieke partij Denk, Tunahan Kuzu, was te gast. Al zwetend worstelde hij zich door Jineks interview heen. Daarna werd gediscussieerd over het imago van V&D door Jan des Bouvrie en Sabine Deutz. Ook een werknemer die al bijna 50 jaar in dienst is bij dit warenhuis mocht zijn zegje doen. Geëmotioneerd vertelde hij dat de manier waarop de V&D met haar werknemers omgaat niet acceptabel is. Tenslotte werden de kledingkeuzes van politici besproken door modekenners Frits Huffnagel, Arno Kantelberg en Jort Kelder. Na zo’n 50 minuten was het tijd om weer naar huis te vertrekken, en na een stevige wandeling richting het station en een treinreis naar Utrecht was het tijd om ons bedje in te duiken. Ondanks het trage begin en een teleurstellend gebrek aan bitterballen was het een interessante en gezellige avond!

De uitzending is terug te kijken via NPO Uitzending Gemist.

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop