Voor alle geluksvogels die zich hebben weten in te schrijven voor de buitenlandse reis van dit jaar, is het tijd om alvast te dromen van al het moois dat ons staat te wachten in Lissabon. Wat betreft de minder gelukkige achterblijvers, niet getreurd: een kleine portie zelfkastijding van tijd tot tijd kan volgens sommigen best fijn zijn, dus lees gerust verder.

Belem-Tower-Portugal-Summer-Vacation

Torre de Belém

11 april begint het allemaal met de pret, dan stappen we op het vliegtuig naar Portugal. Tegen de avond arriveren we in haar kleurrijke hoofdstad Lissabon en zullen we de reis beginnen met een gezellig etentje in één van de vele sfeervolle restaurantjes die daar te vinden zijn. Dat is al een eerste aspect van onze bestemming waar je je op kunt verheugen: omdat Lissabon vlak bij zee ligt kun je veel lekkere visgerechten verwachten, maar natuurlijk ook allemaal andere Portugese lekkernijen die je met dank aan het fijne klimaat van Portugal lekker buiten op een terrasje kunt wegwerken. Daar komt nog eens het heuglijke feit bij dat het in een land als Portugal vanzelfsprekend is dat je naast het eten geniet van een lekker wijntje of een glaasje port (of een veelvoud hiervan). Bier mag natuurlijk ook, maar daar staat Lissabon niet echt om bekend. Waar de stad wel om bekend staat zijn de Pastéis de Belém, een soort romige gebakjes geflambeerd met kaneel en suiker. Die kun je in veel cafés en koffiehuisjes in heel Lissabon krijgen, maar je kunt ook wachten tot we naar Belém zelf gaan tijdens ons combi-dagtripje naar Belém en Cascais. Hier kun je met je met zoet gevulde buikje onder andere het Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém bekijken, twee bekende bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Daarna kun je alle indrukken laten bezinken in de Atlantische Oceaan aangezien we in Cascais de mogelijkheid bieden om even strandganger te spelen, want dat breekt zo’n stedentrip natuurlijk op de allerfijnste manier!

Tram 28

Tram 28

Verder kun je je verheugen op het bekijken van mooie pleinen, sfeervolle straatjes en azulejos (kunstig beschilderde keramieken tegeltjes die een typische plaats innemen in het Portugese exterieur en interieur) en het ontwijken van de schattige ouderwetse gele trams. Bovendien zijn we van plan een leuke fietstocht te houden, zodat je al langs een hoop mooie plekken komt en een beetje wegwijs kunt worden. Wees niet bang dat je daar te brak voor zult zijn, dit doen we aan het begin van de reis!

Het uitgaan in Lissabon schijnt namelijk ook niet verkeerd te zijn. Tijdens een echte pub crawl laten we je alvast een selectie aan leuke tentjes zien, maar je kunt ook zelf op pad gaan. Van fadohuizen met traditionele fadomuziek tot moderne clubs waar de hete Portugese dames en heren maar al te graag eens proeven van die Hollandse schoonheid die we met ons meebrengen, het kan allemaal.

Oftewel mensen van het goede leven, droom lekker verder en tot snel!

Liefs,

de BRC

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop