Marleen Jonker bespreekt iedere week een aflevering van het nieuwe Wie is de Mol?-seizoen. Deze week de derde aflevering, waarin verraad, hoe kan het ook anders, aan de orde van de dag is.

De derde aflevering van Wie is de Mol heette ‘verraden’. Carolina voelde zich verraden door Viktor, omdat hij haar geen vrijstelling gunde. Margriet, Marlijn, Martine, Carolina, Ajouad en Viktor voelden zich verraden door Rik en Chris, omdat die het geld niet hadden gevonden. En Art voelde zich verraden door alle kandidaten, omdat ze de hotelkamers hadden gesloopt. (Al was dat niet echt, maar een grap van Lucky TV).

Aan het begin van deze aflevering probeerden de kandidaten te raden wat de volgende opdracht zou zijn. Chris dacht lasergamen en raadde het goed, want de eerste opdracht was inderdaad de laseropdracht. De kandidaten moesten in deze opdracht enveloppen met geld te pakken zien te krijgen en die veilig naar de

Slapstickduo Margriet en Martine

Slapstickduo Margriet en Martine

finish brengen, zonder te worden neergeschoten. Als ze een envelop met een afkorting van hun eigen naam erop pakten, werd het geld wat hierin zat verdubbeld. Ze besloten echter om hier niet op te letten, maar te gaan voor de tactiek ‘pakken wat je pakken kan’. Rik en Carolina gingen als eerste het veld in. Helaas lette Rik niet zo goed op en werd hij als eerste neergeschoten. Carolina werd ook neergeschoten, maar pas nadat ze twee enveloppen had gepakt en al bijna bij de finish was aangekomen. Toen Margriet en Martine op weg gingen, schoot Martine Margriet neer, terwijl ze haar juist wilde beschermen. Na deze slapstickact was het tijd voor de laatste serieuze poging van Viktor en Ajouad. Uiteindelijk haalde Viktor de finish met de envelop van Chris, waarin slechts 100 euro bleek te zitten. Wat opviel was dat de envelop met de afkorting van Carolina niet in beeld is gekomen (of er helemaal niet was), maar dat er wel een envelop met de afkorting MOL bleek te zijn.

widm31

Lijnenspel op het strand

Bij de tweede opdracht moesten zes kandidaten de aandacht trekken van Rik en Chris, die in een watervliegtuig op zoek moesten naar hun eindbestemming. De aandachtstrekkers besloten lappen stof, paraplu’s en verf te kopen. Uiteindelijk bleek dat ze de verf niet konden gebruiken, want ze moesten de bestemming ‘Bentota’ uitbeelden op het strand. Gelukkig kregen ze hulp van een paar locals. Zo hielpen ze Ajouad met het knippen van repen stof en Marlijn met het uitvoeren van haar choreografie met de paraplu’s. Dit laatste tot ergernis van Margriet en Martine: het was hier immers geen kinderdagverblijf of theekransje. Ondertussen was Rik zijn hoofdverdachte Chris in de gaten aan het houden in het vliegtuig, waardoor hij minder op aanwijzingen van de kandidaten zat te letten. Uiteindelijk bleek dat de kandidaten goed waren in aandacht trekken, want Chris zag al snel dat ze naar Bentota moesten. Helaas kwamen ze op het lumineuze idee dat ze nog vier kandidaten moesten vinden, omdat ze alleen Viktor en Ajouad op het strand hadden gezien. Volgens Rik kon het niet zó makkelijk zijn dat er gewoon ergens een envelop met geld zou liggen, waardoor ze de envelop niet zagen. Wel zagen ze een bootje dat op hen lag te wachten, maar dit bleek alleen een toeristisch tripje te zijn en leverde geen geld op, maar wel teleurgestelde kandidaten.

Aan het eind van de aflevering gunde iedereen elkaar een vrijstelling, dus niemand hoefde naar huis. Alleen Carolina was geen vrijstelling gegund, maar zij kreeg en groen scherm  te zien. Zo wist zij als enige dat ze op het goede spoor zat in haar zoektocht naar de mol. Of Carolina is de mol natuurlijk. Wie weet.

Ook dit jaar is er een WIDM-app (iOS en Android) en wederom is daarin een Aliaspoule. Ook meedoen? Stuur een mailtje naar alalog[AT]aliasweb.nl met je gebruikersnaam en je wordt zo snel mogelijk toegevoegd aan de poule!

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop