Op de eerste dag van het nieuwe jaar waren bijna 2,5 miljoen fans er weer klaar voor: het vijftiende seizoen van Wie is de Mol?. De eerste aflevering (‘Lezen en schrijven’) begon met een spel waarin de tien deelnemende BN’ers op een nogal vol treinstation vijf Sri-Lankanen moesten zoeken. Deze vijf mensen hadden enveloppen bij zich met geld of vrijstellingen.

Toen het spel begon, nam Evelien meteen de leiding en zorgde ervoor dat in tweetallen naar de vijf vermiste personen werd gezocht. De opdracht leek zo duidelijk, maar toch vonden sommige kandidaten het moeilijk om zich hieraan te houden. Zo stelde Margriet voor om naar mensen te zoeken die een Wie is de Mol-envelop in hun hand hielden, want die vijf mensen op de foto’s leken veel te veel op al die andere treinreizigers. Viktor had een betere tactiek, namelijk de trein in stappen en daar die mensen zoeken. Had Art niet net nog zo duidelijk uitgelegd dat ze de vijf reizigers moesten vinden, vóórdat die in de trein zouden stappen?

Ajouad heeft beet: twee vrijstellingen

Ajouad heeft beet: twee vrijstellingen

Gelukkig was daar Ajouad die meteen de man met de vrijstellingen vond. Maar of hij de vrijstellingen wilde delen met Chris, wist hij zelf ook niet zo goed. Hij was zo in de war dat hij aan iedereen liet weten dat hij de vrijstellingen had gevonden. Ondertussen was Rik op zoek naar zijn vermiste geliefden, maar volgens een vrouw kon hij beter een advertentie in de krant zetten, dan op een overvol station aan iedereen foto’s laten zien. Carolina dacht een vrouw te herkennen op het perron van Viktor en Margriet, maar dit bleek niet zo te zijn. Even later kwamen Pieter en Martine radeloos op het perron van Carolina en Marlijn aan, maar ze werden meteen weggestuurd door een woedende Marlijn.

widm12

Chris, een rode lijn, een camera en een porto.

Ook bij opdracht twee hield niemand zich meer aan de regels en werd het een grote chaos. In een typisch Wie is de Mol-gebouw moesten de kandidaten een rode lijn maken via allemaal beeldschermen, die ze naar het geld zou leiden. Margriet nam de leiding en Pieter probeerde dit ook, want ze bleven samen in de controlekamer. De rest zou in tweetallen naar de rode stickers op de vloer gaan zoeken en de camera’s goed instellen. Helaas bleken de snoeren in de knoop te zitten en gingen sommigen in hun eentje op zoek naar rode stickers. Toen sommige camera’s ineens werden verschoven of zelfs uit vielen, was de chaos compleet. De communicatie over de porto’s verliep zo slecht, dat werd besloten om dan maar wat heen en weer te rennen. Of lopen. Of toch maar wel met de porto’s. Pieter maakte een filmische selfie om de aandacht van Margriet te trekken, maar het mocht niet baten: nog altijd nul euro in de pot.

Het leek erop dat iedereen de mol wel zou kunnen zijn, zoals altijd in de eerste aflevering. ‘Maar Pieter is het in ieder geval niet’, hoorde ik mezelf denken. En ja hoor, hij mocht als eerste naar huis. In zijn dagboek verwoordde Pieter dit als volgt: ‘Zuur is het goede woord. Maar als eerste afvaller kun je in elk geval nog zeggen: het is een loterij.’

Ook dit jaar is er een WIDM-app (iOS en Android) en wederom is daarin een Aliaspoule. Ook meedoen? Stuur een mailtje naar alalog[AT]aliasweb.nl met je gebruikersnaam en je wordt zo snel mogelijk toegevoegd aan de poule!

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop