Ieder bestuur van Alias is, voordat het in september aantreedt, een zomervakantie druk bezig met het opstellen van hun beleidsplan. In het beleidsplan staat in feite hoe het bestuur het komende jaar wil besturen. Er wordt altijd een aantal speerpunten geformuleerd die het bestuur als rode draad probeert aan te houden in hun beslissingen en/of vernieuwingen.

Eén van de speerpunten in het huidige beleidsplan is duurzaamheid. Vorig jaar werd namelijk duidelijk dat een hoop Aliassers vinden dat de kartonnen bekertjes en papieren vergaderagenda’s er wel heel hard doorheen gaan. Zoals jullie inmiddels wel gemerkt zullen hebben, proberen we dat dit jaar tegen te gaan door de mokken weer te gaan gebruiken en niet of nauwelijks vergaderagenda’s te printen.

Daarnaast zijn we continu bezig met het zoeken naar ‘groene’ samenwerkingsverbanden en willen we meer activiteiten organiseren in het kader van milieubewustzijn, zodat we onszelf ook daadwerkelijk als duurzaam profileren. Met ingang van het nieuwe jaar zetten we eindelijk een grote stap in dit speerpunt, en introduceren we een nieuw en duurzaam samenwerkingsverband: Alias is vanaf heden een verkooppunt van DuKo!

DuKo staat voor Duurzame Korting voor studenten, een studenteninitiatief dat begin 2012 in leven is geroepen om het voor Utrechtse studenten makkelijker te maken duurzaam te consumeren. Omdat duurzame producten regelmatig duurder zijn dan reguliere producten, laten studenten ze begrijpelijkerwijs vaker links liggen. Door middel van kortingen en acties introduceert DuKo je aan allerlei bedrijven in Utrecht met een vernieuwend, vooruitstrevend karakter, die vaak ook een groene filosofie hanteren. De kortingen gelden op een breed assortiment, waaronder kleding, voeding en verzorging. Op de site van DuKo staat een overzicht van alle winkels die aan DuKo gelieerd zijn.

DuKo werkt met sleutelhangers, die voor slechts één euro in het Aliashok te krijgen zijn (Alias is hiermee het eerste DuKo-verkooppunt op de Drift!). Op vertoon van deze sleutelhanger krijg je korting bij Bert’s Bierhuis, de Multicopy, Yoghurt Barn en nog veel meer winkels. De opbrengst van de sleutelhangers wordt slechts gebruikt om nieuwe sleutelhangers te maken. Er is dan ook geen verschil in prijs voor Aliassers en niet-Aliassers.

Door DuKo onder Aliassers (en wellicht studenten van andere verenigingen) te promoten hopen we studenten te stimuleren om duurzamere producten te proberen en zo wat milieubewuster te maken. Daarnaast kom je met je DuKo in winkels en hoekjes van Utrecht die je normaal gesproken links laat liggen, of misschien wel helemaal over het hoofd ziet!

Kom daarom naar het hok om ’n DuKo te scoren!

Roze liefs,

jullie bestuur

DuKo!

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop