WAARSCHUWING: Wie als goed voornemen gezonder wil gaan eten, kan beter niet verder lezen!

Na het Kerstdiner van Alias werd de KookCie benadert via e-mail, sms en brieven. Iedereen wilde namelijk het recept weten van de dadeltaart die bij de koffie werd geserveerd. Na lang wikken en wegen heeft de KookCie besloten dit uiterst geheime en jarenlang streng bewaakte recept vrij te geven. Met deze dadeltaart maak jij volgend jaar misschien ook wel de blits op het kerstdiner van je vrienden, oma of schoonmoeder. Makkelijk, zonder oven, misschien een klein beetje ongezond maar vooral erg lekker!

Dus haal als de wiedeweerga de volgende ingrediënten in huis:

 • 450 gram ontpitte dadels
 •  250 gram roomboter
 •  1 losgeklopt ei
 •  100 gram basterdsuiker
 •  1 pak maria-biscuitjes
 •  geraspte kokos

En doe dit:

Snij (of knip) de dadels in stukjes. Breek driekwart van de biscuitjes in kleine brokjes, met een deegroller in een schone theedoek bijvoorbeeld. Vet een lage taartvorm of ovenschaal in met een beetje roomboter. Smelt de rest van de roomboter in een pannetje op laag vuur. Haal de pan even van het vuur om er de suiker en het ei door te roeren. Zet het dan weer terug en roer er de dadels door. Breng het aan de kook en laat een minuutje doorkoken. Zet het vuur uit, roer de biscuitjes door het mengsel en giet het in de taartvorm. Aandrukken en gladstrijken met de bolle kant van een lepel. Strooi de kokos er overheen en zet de taart ongeveer twee uur in de koelkast om hard te laten worden.

De dadeltaart kan prima in de vriezer bewaard worden, zodat je altijd wat lekkers in huis hebt wanneer er onverwacht bezoek komt. Paar minuutjes ontdooien en klaar is kees.

Namens de KookCie nog een gelukkig nieuwjaar vol met gezelligheid en lekker eten gewenst!

Categories:

Comments are closed

0
  0
  Winkelmandje
  Winkelwagen is leegTerug naar webshop