Een gezellig avondje is pas helemaal af met iets lekkers erbij. Vaak ben ik niet zo moeilijk en neem ik snel genoegen met nootjes, chips of andere makkelijke snacks, maar toch is het soms ook wel erg leuk om even iets anders voor je vrienden neer te zetten. Dat hoeft gelukkig niet al te veel werk te zijn en de meeste ingrediënten heb je misschien toch al in huis. Op die manier is dit trouwens ook een leuk recept om restjes bladerdeeg of pesto op een lekkere manier op te maken. Dit is namelijk alles wat je nodig hebt:

 • Bladerdeeg
 • Groene of rode pesto
 • Geraspte kaas
 • Zout/peper/oregano (of Italiaanse kruiden)
 • Eventueel knoflook of andere extra smaakmakers zoals iets met paprika
 • Een oven en bakpapier
 • Bloem (tegen het plakken)

Laat om te beginnen de oven alvast voorverwarmen op zo’n 180 graden. En mocht je het net zoals ik weleens vergeten; het is ook fijn om de bakplaat/rooster er alvast uit te hebben gehaald zodat je het bakpapier makkelijk klaar kunt leggen zonder je vingers te branden.

Je kunt het mengsel voor op het bladerdeeg alvast in een bakje mengen als je alleen pesto niet lekker genoeg vindt. Ik meng het bijvoorbeeld weleens met wat restjes sandwichspread (paprika), vers geperste knoflook en/of soms nog wat extra olijfolie om het iets te verdunnen.

Omdat bladerdeeg natuurlijk nog flink ophoogt, kun je de bladen makkelijk nog wat verder uitrollen zodat je wat meer oppervlak hebt. Zorg alleen dat je genoeg bloem gebruikt tegen het plakken en dat er geen gaten in komen. Hierna leg je de uitgerolde plakken op het bakpapier en kun je het pestomengsel erop smeren. Vervolgens kun je er wat geraspte kaas, peper, zout en eventueel oregano overheen strooien. Dit alles zet je in de oven voor ongeveer 5 tot 10 minuten, maar het beste is om het gewoon af en toe in de gaten te houden tot het er knapperig en goudbruin uitziet. Let wel goed op dat de pesto niet zwart wordt, want dat gebeurt best snel.

Snij ze, zodra ze een beetje afgekoeld zijn, in grove stukken en dan zijn ze klaar om gesnaaid te worden!

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
  0
  Winkelmandje
  Winkelwagen is leegTerug naar webshop