De kapsalon is een van oorsprong Rotterdams fenomeen waar de meningen over verdeeld zijn. De één zweert er bij na een woelige avond in het K-Sjot, de ander voelt zijn ofhaar aderen dichtslibben bij het idee. Hierbij een enigszins gezonde en culinaire variant voor de bewuste student die zelfs nuchter in de smaak zal vallen.
Voor de liefhebber raad ik de filter ‘Postcard’ uit 2014 aan. Door de warme tint en volle afdronk komt het groen van de komkommer fantastisch tot zijn recht. Ideaal voor zomerse vleesgerechten.
Ingrediënten kapsalon voor ongeveer 2 personen:
- 1 zak rösties of ovenfrietjes (100 gram p.p.)
- 1 pak runderreepjes (100 gram p.p.)
- 1 paprika
- 1 tomaat
- 1 komkommer
- 1 ui
- 1 takje munt
- 1-3 theelepels Ras el hanout-kruiden
- snufje zout
- plakjes kaas
- 1 rode peper (optioneel)
- een ovenschaal
- een knoflookpers
Ingrediënten voor veel knoflooksaus:
- 4/5 tenen knoflook
- 250 ml yoghurt
- 50 ml mayonaise
- 1 theelepel honing
- zout
- peper
- koriander naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de oven voor.
- Marineer het vlees met de Ras el Hanout-kruiden, de gesneden peper en een snufje zout.
- Snij en schaaf vervolgens de ui, groenten, munt, koriander en kaas.
- Zet de aardappelen in een schaal in de oven. Vergeet niet ze halverwege om te draaien.
- Maak de knoflooksaus door eerst de yoghurt en de mayonaise te mengen. Pers vervolgens de knoflook in het mengsel en voeg de honing toe. Breng op smaak met zout, peper en koriander.
- Fruit de ui en bak vervolgens het vlees.
- Haal de aardappelen uit de oven. Schep het vlees op de aardappelen en bestrooi het vlees met munt. Bedek het geheel met plakjes kaas.
- Zet de schaal nog even in de oven om de kaas te laten smelten.
- Neem de schaal uit de oven en bedek de kaas met de groenten.
Comments are closed